Torp-Tum tillsammans med Sigvard under sitt bruksprov.

Torp-Tum 2076

Född 2013 e, Glomstadsgutten, 1975 Torp-Unita 22941 – Sand 1888 - Åkve 1673 - Manke 1601.

Tums mor Torp-Unita är ett av mycket få ston som har fått avelsvärdesklass superelit! Hon har lämnat 6 st. godkända hingstar med olika fäder. Samtliga stoavkommor har fått diplom. 

Själv har Unita gjort ett Körbarhetsintyg med 50 p. av 50 möjliga. Hon har även deltagit i olika brukstävlingar och i sportkörning. Hon körs i både enbet och spann vid olika typer av körningar. Torp-Unita lever ännu och väntas föla i år.

Tums far är norske AB-premierade hingsten Glomstadsgutten. Mormor och morfar är elitpremierade.

Ägare och uppfödare till Torp-Tum är Sigvard Gustavsson i Vittsjö.

Torp-Tum har meriter från tävlingar i skogskörning och plöjning ända upp till SM-nivå. Han jobbar med att klippa gräs i Malmö och vid Hovdala slott, gå i skogen, i lantbruket och att vara kurshäst till elever på kuskutbildningen via Wången. En mycket användbar hingst med utmärkt lynne och bruksegenskaper!

Torp-Tum mäter 154 - 185 - 8.5 - 38 och har exteriörpoängen 88898=41 p. Omdömme: Harmonisk, rastypisk hingst av bra körhästmodell. Rastypiskt huvud, bra bog och manke. Från sidan välbenad, rättställd. Vägvinnande skritt med mycket bra mekanik. Lätt, naturlig trav.

Bruksprovspoängen 910101010=49 p. Omdömme: Utmärkt an- och frånspänning. Mjuka igångsättningar, utmärkt teknik, positiv och harmonisk. Utmärkt stillhet i båda halterna. Ryggar med bjudning, avspänd med god teknik. Mycket väl förberedd, harmonisk hingst med gott förtroende för kusken." 

 

Vi är mycket glada över att få ha Torp-Tum på station i år!

Torp-Tum i vårbruket med en elev från kuskutbildningen.
Fotograf Anna Einemo.

Trespann med kuskelever

Tum tillsammans med sin systerson Torp-Sparre

Torp-Tum

Torp-Unita med sina söner.

Priser 2021

Nordvensk:

Språng 3800:-

Levande föl 1500:-

Övriga raser:

Språng 4200:-

Levande föl: 2500:-

 

Dygnskostnad 60:-/dygn

Moms och Veterinär tillkommer.

Vi ser gärna att ni kommer med era ston i god tid och väl förberedda. Dvs. i god kondition och lagom hull. Detta ger oss de bästa förutsättningarna för att få ert sto dräktigt. Vi tar inte gärna emot nya ston efter midsommar om de inte går med föl vid sidan.